E-ticaret’te XML Entegrasyonu Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

XML entegrasyonunda dikkat edilmesi gereken konuları madde madde inceleyerek size faydalı bilgileri sunmaya çalışacağım…

 

E-ticaret sektörüne girecek olanlara ve e-ticaret sitesi sahipleri için xml entegrasyonu ; E-ticaret sitenizin daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmesi için bir çok etken bulunsada bunların başında ürün çeşitliliği gelmektedir. İşte tam burada devreye XML entegrasyonu devreye girmekte, xml veren firmalar sayesinde onların elinde bulunan tüm ürünleri sitenizde kendi ürününüzmüş gibi sergileyebilir ve satışını yapabilirsiniz.

XML Entegrasyonu Nedir?

Şimdi biraz daha teknik olarak konuya giriş yapalım. XML entegrasyonu ile ilgili olarak; stoksuz şekilde, tedarik sağlayan firmaların ürünlerini sitenizde yayınlayarak satış yapmanız olarak açıklayabiliriz. Türkçe karşılığı deposuz satış olarak geçen “DROPSHİPPİNG” kelimesi ile işin temelini açıklayabiliriz. XML veren firmalar ile yapacağınız anlaşmalar sonrasında çok hızlı şekilde firmanın tüm ürünleri bir kaç tık ile sitenizde yayınlanmış olmaktadır. Sitenizden yapılan herhangi bir sipariş sonrasında siz tedarikçi firmadan ürünü tedarik ederek müşterinize gönderiyorsunuz. Bazı xml veren firmalar ürünü direkt müşterinize sizin adınıza gönderim sağlayabiliyor.

Daha açıklayıcı şekilde izah etmek gerekirse 2 site arasında yapılan entegrasyon ile, ilk olarak ürünler satış yapılacak siteye aktarılması, akabinde stok takibi yapılması da xml entegrasyonu ile yapılmaktadır.

xml-veren-firmalar

XML Entegrasyonunun Faydaları?

Aşağıda maddeler ile açıklamaya çalışacağım. 

  • İlk olarak yazılması gereken, stoksuz satış imkanı.
  • Satışını yaptığınız ürünlerin depolama maliyeti yoktur.
  • Bir kaç tık ile on binlerce ürünü sitenizde satışa hazır şekilde yayınlayabilirsiniz.
  • Ürünleri eklemek yahut çıkarmak için günlerce zaman harcamazsınız.
  • Operasyonel faaliyetler tamamen xml veren firma sorumluluğundadır.
  • Personel giderleri gibi ekstra masraflarınız olmayacaktır.

xml entegrasyonunun sizlere sağlayacağı ve bilinmesi gereken en önemli faydaları yukarıda ki gibi maddeler halinde yazmaya çalıştım umarım sizler için yararlı olacaktır.

Doğru kullanım ile avantaj sağlayan her hizmet gibi hatalı kullanımı yahut dikkat edilmesi gereken hususlar atlandığında karşınıza çıkabilecek dezavantajlarda bulunmaktadır.

xml-veren-firmalar

XML Entegrasyonunun Dezavantajları Nelerdir?

Şimdi de sizlere xml entegrasyonunun dezavantajlarını maddeler halinde sıralayacağım.

  • Xml veren firmanın güvenilir olması gereklidir.
  • Satışını yaptığınız ürün ile ilgili stok takibini yapabilmeli ve güncel stok bilgilerini sizlere belirli periyotlar ile iletmelidir.
  • Xml veren firma’ya soracağınız ilk sorulardan bir tanesi ; stok güncellemeniz ne sıklıkla yapılmaktadır?.
  • Üst maddelerden de anlaşılacağı gibi stok takibi sizin kontrolünüzün dışındadır.
  • Ürün ile ilgili bilgi sahibi olmanız zorlaşır
  • Sitenizde satışını yaptığınız ürünlerin görselleri xml veren firmalar tarafından yüklendiği için, görsellerin kalitesini önceden görme şansınız pek yoktur.
  • Satışı yapılan ürünlerin, son kullanıcıya (müşteriye) geç gönderilmesi. Bu madde satılan ürünü ilk önce size gönderip, ürün size ulaştıktan sonra sizin tarafınızdan ürün müşteriye gönderildiği zamanlar için geçerlidir.
  • Stokta olmayan bir ürünün satışını yaptığınızda, xml veren firma ürünü gönderemez ve siz ürün farklı kanallar ile tedarik etmek ve bu aşamada zarar etme durumu ortaya çıkabilir.

Evet arkadaşlar akıcı bir dil, sade anlatım şekli ile sizlere xml entegrasyonu ve xml veren firmalar konusunda ; bilmeniz gerekenleri, dikkat etmeniz gereken konuları anlatmaya çalıştım. Kafanıza takılan yahut bilmek istediğiniz farklı bir konu varsa bana iletişim formunda bulunan mail vasıtası ile ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın